Yli 30 000 koiraa kokoontui heinäkuun alussa Tukholmaan, Maailman Voittaja-näyttelyyn sekä sen ohessa järjestettyihin eri rotujen omiin erikoisnäyttelyihin. Me lähdimme matkaan 10 pulin kanssa, sekä muutaman muun rotuisen koiran kanssa. Matka alkoi Pietarsaaresta, Virtojen, Mäntän ja Tampereen kautta Helsinkiin Katajanokalle. Minä nousin kyytiin Orivedeltä Peetun kanssa, ja Nyyti jäi kotirouvaksi kannustusjoukkoihin.

Lähdimme hyvissä ajoin jo keskiviikkona, vaikka omat arvostelumme olikin vasta torstaina ja perjantaina. Muilla matkalaisilla oli kehiä jo torstaista alkaen, ja me vietimme vapaapäivää leväten ja shoppaillen.
Peetu matkusti rennosti samassa hytissä Nastan ja Peepin kanssa.

1720143.jpg

Majoituimme Scandic hotel Järva Krogissa, joka oli juuri sopivan matkan päässä eri näyttelypaikoilta. Hotelli oli siisti ja koiraystävällinen. Huonekokoonpanossamme olivat vaihtelevasti Peetu, Nasta, Peepi ja Kosmo. Ja tottamaar myös Maria :)

1720156.jpg

Torstaina illalla teimme porukalla iltalenkin Ulrikeslottetiin, joka olikin varsin upealla paikalla lähellä hotelliamme. Nurmikentällä viimeisteltiin näyttelykuvioita, ja otettiin valokuvia. Arvoitukseksi jäi, missä käytössä tuo linna nykyään on...

1720152.jpg

Pulirevohkasta kuvan ottaminen osoittautui varsin haasteelliseksi - puun alta kuitenkin pitäisi hahmottua Peetu, Nasta, Peepi, Kosmo, Bamse, Tico, Colin, Myy, Vinni ja Pinja. Minun lisäkseni ihmisretkueessa ovat Maria, Mari, Maarit, Peter, Saila ja Leena.

1720148.jpg

Torstaina oli sitten vuorossa messuhallin Maailman Voittaja 2008 - näyttely. Tähtäsimme näyttelypaikalle jo hyvissä ajoin ennen seitsemää, olihan kehät ensimmäisillä koirilla heti kahdeksan jälkeen. Hämmästys oli melkoinen, kun jono sisäänpääsypaikoilla oli koko korttelin mittainen, eikä jono liikkunut puoleen tuntiin metriäkään. Ruotsalaiset halusivat nukkua pitkään myös maailman näyttelyaamuna, ja tulivat avaamaan ovet vasta n. tuntia ennen ensimmäisten arvostelujen alkua :) Lopulta kun löytyi ovelle enemmän kuin kaksi rokotusten tarkastajaa, alkoi homma sujua ja ehdimme hyvinkin kehään.

Puleja oli rutkasti yli 50 ilmoitettu muun värisiin, ja tuomarina oli itsekin kasvattanut Leif-Ragnar Hjorth Norjasta.
Hän mittari lähes tulkoon kaikki pulit pöydällä, ja antoi varsin kattavat arvostelut. En malta olla hämmästelemättä tapaa trimmata ja puleerata puleja toisaalla maailmassa, ja niinpä tuosta kisasta taisikin tulla enemmän trimmauskilpailu ;) Tittelit menivät Tanskaan, lukuunottamatta juniorvoittajatitteleitä. Urosjunnu tuli Unkarista, ja narttujen junnuvoittaja meidän hotellihuoneesta!! =)

Peetu esiintyi tavoilleen uskollisesti haluttomasti, ja muistutti lähinnä eläintä jota viedään teuraaksi. Silti sen kanssa on ilo reissata ja kiertää näyttelyitä kun elo ja olo on niin varmaa ja seesteistä jo nykyään.

1720162.jpg

Peetu oli mukana myöskin Castlewolf-kennelin kasvattajaluokassa, joka sijoittui toiseksi tanskalaiskasvattajan perässä.

1720188.jpg

Olihan mukava nähdä Dercekin aikuisena miehenä. Muuta tuttuahan pojassa ei ollut enää kuin ääni ja väri :) Komia herra siitä on tullut, ja on muutaman kauniin lapsenkin saanut naapuriin aikaiseksi.

1720169.jpg

Näyttelypaikalla oli melko tiivis tunnelma ajoittain, mutta se ei haitannut eikä latistanut suuren urheilujuhlan tuntua lainkaan :) Mukava oli tavata tuttuja, joiden kanssa yhteydenpito on lähinnä sähköisten viestimien varassa pääasiallisesti, mutta hauska oli törmätä myös kotikylän koiraharrastajiin messuhallin käytävillä :) Ja perjantaipäivän kruunasi ehdottomasti ryhmäkilpailut, joissa tarjottiin pipareita, glögiä ja laskiaispullia =))

Ensi vuonna nähdään Bratislavassa ja 2010 Tanskassa... ehdottomasti!