Ehdin jo miettiä, josko Nyyti tyystin on umpeen mennyt kun odottelin pentujen syntymää taas reilusti etuajassa. Maha viisti maata viimeiset päivät, ja elo oli hyvin tukalaa Nyyti-raasulla. Nyttyrähän astutettiin vain yhtenä päivänä Ruotsin reissulla, aamulla kerran ja illalla toistamiseen. Pennut syntyivät 61. tiineyspäivänä.

Vihdoin maanantaina 17.8. aamulla pentuja alkoi putkahdella maailmaan kuin plussa-palloja. Edeltävät lähes kaksi vuorokautta olivat raastavia niin Nyytille kuin muillekin. Avautumisvaihe kesti hurjan pitkään, ja oli kivulias. Näin jälkikäteen ajateltuna - Nyyti valmisteli muksut tulojärjestykseen ja tiiviisti lähtötelineisiin, hyvin suunniteltu kun on kai puoliksi melkein tehty :) Ja niinpä sitten itse synnytykseen ei lopulta tuhraantunut kuin reilut puolitoista tuntia. Ensimmäisen ja toisen väliä oli lähes tunti, koska neiti nro. 2 oli hiukan kookkaampi kuin sisaruksensa ja aiheutti hetken päänvaivaa äipälle. Loput tulivatkin sitten viiden-kymmenen minuutin välein vain häntää  nostamalla :) Kuuden kohdalla lakkasin enempiä miettimästä, päällimmäisenä huoli selviytymisestä jos vielä kovin paljon lisää tulisi. Ja tulihan niitä... kahdeksan potraa pulivauvaa kertalaakista! Kaikki mustia, kahdella pienet valkoiset tupsukkaat anturoiden välissä.

1250598130_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Plussa-pallot tulivat seuraavasti: uros 270g, narttu 300g, narttu 200g, uros 250g, uros 280g, uros 260g, narttu 180g ja uros 280g.

Eli varsin mojova satsi, ja määrään nähden yllättävänkin hyvänkokoisia. Pieni tyttö meinasi aiheuttaa ensimmäisen vuorokauden aikana päänvaivaa, ja ehdinkin jo miettiä sen tulevaisuutta ellei imemisrefleksi löydy piakkoin. Sillä on sisua kuin pienessä pitäjässä. Se rynnii sisarusten ohi nisälle, mutta ei tiennyt mitä sitten pitäisi tehdä... Herutin yksittäisiä tippoja sille päivän ja illan, se somasti vain lipsutteli kielellään tarttumatta kunnolla. Eipä liioin sitten lisäruuastakaan olisi ollut apua pullotellen. Lopulta ajattelin, että jos niinkin perustavanlaatuinen eloonjäämisvietti kuin imu tytöltä puuttuu, ehkei sitä sitten ole tarkoitettu kuin piipahtamaan täällä :(  Kuinkas sitten kävikään! Kello yksi yöllä se oivalsi jutun juonen lopullisesti, ja tarrasi tiukasti kiinni nisään. Siellä se keikkui ylärivillä vielä aamullakin jalat ilmassa :) Ja nyt on sitten pentulaatikossa kaikki hyvin - oikein hyvin.

Nyytillä on oma huone. Siellä sillä on suuren suuri pentulaatikko, ja itse nukuin alkuun laatikon toisessa osassa. Nyyti hoitaa huolella ja hellästi lapsiaan. Helposti vierähtää aikaa seuraillessa. Se on erittäin rauhallinen ja levollinen. Ainakaan tässä vaiheessa se ei osoita viimekertaisia hermostuneisuuden merkkejä. Sen pentuja saamme käsitellä täysin varauksetta ja se esittelee niitä mielellään. Parhaiten se lepää kuitenkin ihan omassa rauhassaan, ilman että kukaan istuu laatikossa :) Syvä hiljaisuus vallitsi koko yön, ja niinpä muutin takaisin omaan sänkyyn aamuyöstä kun huomasin että Nyytillä on homma hanskassa. Olen silti kuuloetäisyydellä.

1250598167_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ruokahan Nyytille on maistunut aina hyvin. Ja muutosta ei siihen tullut - ei kantoaikana eikä nyt :) Se syö hirvittävät määrät tällä hetkellä, mutta kyllähän tuollainen katras kuluttaakin roimasti. Starteria, piimää, viiliä, lihaa.... Koitan Nyytin riittävällä ruokinnalla päästä siihen, ettei lisäruokaa lapsille tarvitsisi antaa kunnes sitten kun on kiinteän ruuan aika. Tällä hetkellä ainakin maito riittää, mutta parhaiten maidossa ovat vasta kuusi nisää. Varapariin on vasta maito nousemassa, ja niinpä pienimpiä pitää vaihdella tuottoisampiin apajiin välillä. Ilmeisen tyytyväisiä nuo ovat kun laatikosta kuuluu vain pieni pihinä.

Pennut nimetään unkarilaisin luonnonvoima ja -sää termein. Leanna enteellisesti niitä käänsi meille kahdeksan valmiiksi jo ennen pentujen syntymää. Seuraavalla kerralla käännetään vain neljä, jos sillä on jotain merkitystä =)

Esö (sade), Felleg (pilvi), Havas (luminen), Napos (päivänpaisteinen, aurinkoinen), Napsugár (päivänsäde), Villám (salama),  Zápor (sadekuuro) ja Zivatar (myrsky). Aika näyttää kuka salamoi, kuka myrskyää... kuka on yhtä päivänpaistetta... 

Pientä rysistä apajilla - touhua tassut täynnä; osa rynnii maitobaarille, parhaista paikoista on paini päällä. Kainaloista ja selän takaa tulvii putsattavia...  http://www.youtube.com/watch?v=tUFRXnaiJ2g

Tiedustelut: 044 920 6188 tai [email protected]  Pennut luovutetaan aikaisintaan 12.10, 8-viikon iässä.