Pennut täyttävät tänään 5 viikkoa. Normaalit päivärutiinit täyttävät elämämme ja pennut saavat nauttia lämpimästä ja kuivasta syysilmasta ulkona pitkiä aikoja. Reviiri ulkona laajentuu päivä päivältä, ja kohta alkavat korkeatkin takapihan portaat sujua paremmin ja paremmin. Alkuun kukin meni omalla vapaalla tyylillään, milloin laskeutuen kyljelleen, milloin selälleen... Ylihuomenna tulee siruttaja ( = kiduttaja ) ja lapset saavat lopullisen identiteetin =)

Nyytillä riittää intoa vieläkin puuhata lastensa kanssa. Se on aloittanut omatoimisesti vieroitusta, mutta imettelee vielä n. kolmesti päivässä pennut ohimennen. Aika luontevalta tuntuukin, että maitobaarin hanat alkavat mennä kiinni, koska kaikkien suussa on peijakkaan terävät, uunituoreet naskalit. Kaikkien purennat ovat oikeinpäin tässä vaiheessa, kun suurin osa pentuhampaista on puhjennut. Olen pitänyt tarkoituksella pentujen kynnet lyhyinä, joten Nyyti-äipän paljas massu on pysynyt naarmuttomana. Karva Nyytillä itsellään on parempi kuin koskaan. Se kasvaa kohisten nyt imetyksenkin aikana - en sitten tiedä, mistä johtuu. Jokin luonnon oikku, kun kuulemma pulinartut hyvin usein pudottavat karvan pentujen yhteydessä luita myöten :)

Sisällä pentujen leikittäjänä on Nyyti-äippä. Se kellottaa meijerit levällään lattialla ja pennut pyörittävät sitä kaikilta kanteilta. Edelleen Nyytin erityishuomion saa pieni tyttönen, kuten syntymästään saakka. Se saa äidin laatuaikaa pyyteettömästi aina kun muiden silmä välttää.

Viikonloppuna saimme taas vieraita. Perjantaina kävi 'Ellin' perhe tutustumassa pikkuneitiin ensimmäistä kertaa. 'Elli' muuttaa perheeseen, jossa on puleja ollut ennemminkin parin kappalein ja taatusti saa olla omien ihmistensä silmäteränä. Perhe jätti makuualustan pentuhuoneeseen, jotta Elli saa sitten uuteen kotiin täältä tuttuja tuoksuja mukaan - ja niin sitten päätettiin oikein kunnolla laittaa turkki lähtökuntoon =) Se olikin sata kertaa parempi makuualusta kuin omat tylsät siniset, näköjään :)

Isot pulit saivat tuliaisina jättiluita, jotka Peetu sitten keräsi eteensä kaikki, ja vahti niitä tunteella niin ettei niihin ollut kellään asiaa.

Nyt kun kelit ovat suosineet pentujen ulkoilua, on pennuilla alkanut Mokan päiväkerho. Siellä toimintaa riittää ja Mokka neuvoo mukuloille kaikki pahanteon alkeet ja näyttää, kuinka hanhikit syysleikataan ja kuinka on tehokkainta kaivaa mahdollisimman pienessä ajassa pulin mentäviä monttuja pihaan.

Ihanaa että Mokallakin on nyt jokin 'virka'. Se osaa nätisti leikkiä pentujen kanssa, ja juoksuttaa niitä hurjasti ympäri pihaa. Mikäs on viilettäessä kun ei karva hidasta menoa :))

Mokan karva on kyllä alkanu jo onneksi kasvaa takaisin. Tulipahan sitten pilattua heti pentuna ensimmäisen kerran pulin karva. Mokkahan rapsutteli aikalailla kun tuli meille Unkarista, ja ajoin siihen kaikki ulkoiset ja sisäiset loismyrkyt. Ja turkista kasvoi varsin kamala, mutta onpahan jollain meidänkin perheessä kapea uuma :)

Tänään Mokka heitti peliin pallon. Kyllähän näistä nyt yhden futisjoukkueen jo saakin. Päiväkerhossa toki tarjotaan välipalakin, kuten kunnon kerhossa kuuluukin. Mokka on ottanut mallia Nyytistä ja seistä pönöttää tolppana kun pennut etsivät tissiä. Odotammekin nyt, koska Mokaltakin alkaa jo herua... on se niin mukautuvainen poika, se.