... ja aina synttäreitä =) Pennut täyttivät vaivihkaa jo kolme viikkoa, ja elämä pentuhuoneessa alkaa olla jo varsin koiramaista. Synttäreiden kunniaksi pennut valtasivat oman huoneensa, ja ovat vain öisin laatikossa laitojen takana. Kun reviiri kasvoi, johan alkoi painit ja nujakat. Ihanan reippaita pentuja kerrassaan. Yhtään ei hirvittänyt uuteen ympäristöön tutustuminen, vaikka laminaattilattialla ei heti tassuset pitäneetkään. Laitoin sitten mattoja liukuesteiksi, että ei satu haavereita.

Kaikki osaavat jo syödä melko hienosti ja suht siististi kokemukseen nähden =) Joukosta kyllä alusta saakka erottui ne, ketkä eivät luovuta kupilta ja syövät vaikka hirven jos se tarjolle tuodaan. Ovatkin kyllä niitä joukon rotevimpia muutenkin. Kaikilla tuntuu hampaat jo aika terävinä ikenissä, eli niiden puhkeamista odotellaan... Leuat on ainakin tässä vaiheessa kaikilla 'oikeinpäin'. Kuluva viikko järjestellään Ruotsiin lähtevän pennun paperiasioita kuntoon, ja tirauttelen nyt jo kyyneliä siitä että yksi lähtee niinkin kauas pois...

Nyyti imettää edelleen pentuja melko tiiviisti ja putsaa pesän ja pennut perusteellisesti. Se nauttii pentujen kanssa olosta mielettömästi ja huolehtii niistä loistavasti. Nyt kun on se saanut vapauden elää täysin omilla ehdoillaan pentujensa kanssa, ei viime kerralla kerrottuja ongelmia ole esiintynyt missään muodossa. Elämä pentuhuoneessa on hyvin rauhallista ja mukavaa ajankulua koko perheellemme. Useat vieraat toki stressaavat Nyytiä, mutta kyllä se sitten rauhoittuu pentujen luokse taas kun vieraat lähtevät huoneesta, eikä jää huutamaan. Suhtautuminen kotilauman muihin koiriin ( lähinnä poikiin, Drankasta ei tiedä kun on maalla.. ) on alkanut palautua ennalleen ja Nyyti ulkoilee jo muiden kanssa ongelmitta. Pentuhuoneeseen se ei vielä laske lähimainkaan muita koiria.

Tällä viikolla on vuorossa ensimmäinen pesu. Varsinaisesti 'likaisia' pennut eivät ole, ja ruokailujen jälkeen Nyyti putsaa ne aika hyvin. Silti ne ovat hivenen 'tahmeita' jauhelihasta ja kermaviilistä, ja viikonlopuksi on luvassa iso määrä vieraita ensimmäistä kertaa. Nyt pentujen uudet perheet alkavat vierailla meillä, ja lasten vaarikin on tulossa moikkaamaan :) Toivotaan äiti-Nyytille vain kärsivällisyyttä vieraiden pyörityksessä, se ei ole varmastikaan ihan mieleistä sille. Mutta on tähänkin mennessä kuitenkin sujunut vähintäänkin kohtuullisesti.

Yllä erottamaton parivaljakko ( ja Mokan repimät lasten tapetit ). Tämä pari leikkii aina yhdessä, nukkuu läjässä ja ruokailee aina vierekkäin :)