Vaikka joka vuosi vuorollaan ajattelen, että tänä vuonna saisi Joulu mennä huomaamatta ohi, tulee se joka vuosi. Tällä kertaa se näyttää tulevan entistä suuremmalla ryminällä, ainakin jos sitä voi mitata kotona vallitsevalla olotilalla. Kotona olevat pennut pitävät mukavasti liikkeellä, ja iltaiset leikkihetket tuottavat hermeettisen metelin :) Kaikki perheenjäsenet ovat kirjoittaneet joulupukille, ja toivoneet keltaisia kuulosuojaimia joissa on radio :D

Koko pentue on käynyt ensimmäisen rokotuskierroksen, kukin tahollaan. Tytöt ovat aika tarkalleen samankokoisia painonsa puolesta, pojat ovat ylittäneet kaikki 8 kg:n rajan. Elmo Turussa on maistellut tienvierusherkkuja siihen malliin, että kävi ottamassa lukua klinikalla tiputuksessa ja toipuu ärhäkästä massutaudista nyt jo toivottavasti hyvin. Ollaan hengessä mukana, ja toivotaan Hirven pikaista paranemista!

Kuten aiemmin tuolla kirjoittelinkin, luovutusiän alla oli lähes jokaisella pennulla pienesti ongelmaa alakulmureiden asettumisen kanssa. Selvästi kapeutta osan alaleuoissa siis. Tässä vaiheessa kuudella kulmurit ovat ihan oikein, eli leuat kehittyivät hyvin taka-ajassa suhteessa yläleukaan. Kahdella kulmureiden asennossa oli toivomista vieläkin, ja niiltä päädyin poistattamaan alakulmurit. Toisella ongelma oli pahempi, ja kulmurit olivat tehneet jo reikää ikeneen. Toisella ne olivat vain mahdottoman tiukasti ientä vasten, niin että hankasivat ientä. Purennat kaikilla on oikeinpäin. Geneettinen ongelmahan tämäkin on, ja ongelmahan ei luonnollisesti poistunut hampaiden mukana :) Lääkärin ehdoton näkemys on, että pysyvät hampaat asettuvat kyllä oikein kunhan leuka saa kasvaa nyt rauhassa täyteen mittaan, ilman että ikeneen painautuvat hampaat sitä estävät. Toivotaan niin. Pääasia on, ettei pennulle asiasta koidu vaivaa, eikä aikuisenakaan. Plussaa toki, jos hampaat asettuvat oikein.

Pennuille pikkuhiljaa rakentuu omat galleriat kotisivujen 'litters'-sivulle.

Drankan uroskuvio on varmistunut. Drankan ensimmäisen pentueen isäksi valikoitui Tanskassa asuva 5-vuotias Bubbleton Birthday Bandit 'Marley'. Marleylla on kaksi aiempaa pentuetta, muttei Suomessa. Marley elää perheensä kanssa maatilalla hevostellen tällä hetkellä lyhyessä turkissa, mutta on kiertänyt kehiä sitä ennen kasvattajansa kanssa hyvällä menestyksellä. Marley on musta. Ja odotammekin taas mustia pentuja. Ei pidä unohtaa kuitenkaan, että Dranka kantaa perimässään myös maszkos fakoa väriä. Katsotaan mitä tulee, mustia kuitenkin toivomme ;) Tässä yhdistelmässä jälleen painottuu se, että haluan saada jotain 'uutta', huomioiden Drankan lonkkatuloksen. Ja koska jo ensimmäisessä pentueessa törmäsin kapeisiin alaleukoihin, ja pienen tutkiskelun jälkeen havaitsin ettei nämä olleet ainoat sen ongelman kanssa, kiinnitin urosvalinnassa erityistä huomiota ko. asiaan. Varsinkin kun Drankalla itselläänkin siinä on toivomista. Olen tavannut Marleyn siskon, mutta Marleysta itsestään olen nähnyt vasta kuvia. Menemme tapaamaan Marleyta kesällä Tanskaan. Harkinnan jälkeen päädyin kuitenkin taas matkustamaan Drankan kanssa astutusmatkalle Tanskaan, sen sijaan että olisin lennättänyt spermaa. Onhan Dranka ensikertalainen, ja haluan nähdä sen lisääntymiskäyttäytymisestä ensin kaiken mahdollisen.

Nyttyrän pentueesta vielä pari urosta siis vailla koteja. Niistä lisätietoja saapi os. [email protected] tai 044 920 6188