Joulu tulla jollottaa.. Sitä ennen on rynnitty Messarin näyttelyssä töiden merkeissä, tavattu Unkarilaisia vieraita ja nautittu kipakoista pakkaskeleistä.

Muutama viikko sitten saimme ylläriuutisen, jotta Drankan ja Hipin kasvattaja Unkarista on tulossa Suomeen vierailulle. Joszi sai matkan lahjaksi vaimoltaan, ja majoittui Haarnin perheessä jossa asuu myös Drankan veli Dongo. Viime perjantain Joszi oli sitten meillä, ja Hippi liittyi sen vuoksi laumaamme jo torstaina. Hipistä onkin kasvanut 'äijä', ja ei enää niin sopuisasti asettunutkaan Peetun ja Mokan kanssa kotilaumaan. Mutta toki pärjättiin kun hivenen järjesteltiin. Ja ihan normaaliahan tuo on, kun kaikki ovat jo miesten iässä. Kotona olevilla pennuilla oli siitäkin edestä lystiä kun tuli uusi ajatettava niille vieheeksi. Johan sai Hippi liikettä niveliin kun hunnit sitä jahtasivat pihamaalla. Ihanan kärsivällinen se oli, vaikka tilanne oli sille varmasti uusi.

Kasvattaja oli tyytyväinen molempiin nuoriin, ja otti runsaasti kuvia. Toivottavasti saamme niistä osan muistoksi tuosta reissusta. Hippi ei nyt ihan-niin-edukseen ollut Joszin vierailun aikaan, kun olin edellisenä iltana pessyt sen, enkä saanut sitä MILLÄÄN kuivaksi. Föönasin ja föönasin, ja aina siitä vain valui vesi... Ehtihän tuo juuri ja juuri kuivaa maanantaihin mennessä, kun taas pääsi omaan kotiin :) Joszi oli joskus ohimennen vaimolleen jutellut, että olisi niin mukava joskus vielä nähdä näitä Suomessa asuvia kasvatteja. Vaimo pisti asian korvan taakse ja järjesti sitten tämän mahdollisuuden, sopivasti Pohjoismaiden Voittaja - näyttelyn aikaan. Dranka ja Hippi ottivat vieraan tuttuun tapaan ystävällismielisesti - nehän rakastaa kaikkia. Drankalla aina kieli jo lipoo, vaikka kohde on vielä kaukana :) Peetustahan Joszi erityisesti tietenkin piti, ja Peetu heittäytyi ihan pentukoiraksi taas kun sitä ihasteltiin ja tuijotettiin. Sen ei soveltunut olla kuvauksellinen, vaan hieroi itseään mattoihin ja kelli minkä ehti... Kasvattaja itse olisi halunnut Peetun Drankan pentueen isäksi...

Mokka se esiintyi vieraalle omaan tapaansa pihalla ja sohvan selkänojalla - kuten kissat konsanaan :) Nyyti olikin maalla 'lomalla', mutta pennut edustivat siitäkin edestä. Joszi oli hyvin haltioissaan pentujen luonteista, kuinka ne olivat reippaita ja mahdottoman osallistuvia. Rasavillejähän ne ovat ja ajoittain rasittaviakin, mutta hän piti niitä juuri oikeanlaisina pulin pentuina joiden kuuluukin riekkua ja roikkua, ja kiivetä päällä ja alla ;)

Nyyti lomaili reilun viikon maalla lähinnä siksi, että se on elänyt niin täysipainoisesti pentujen kanssa jo elokuusta saakka, ja tarvitsi jo lepoa. Viikon se sitten nukkuikin. Sillä on edelleen suuri huoli pennuista, vaikka suhde on jo hieman kaverillisempi. Silti se päivystää ja vahtii pentuja, ja hoitaa niitä aina kun mahdollista. Vaikka ajoittain jätkät pistelee sitä kuusi-nolla leikeissään ja Nyyti on ihan hätää kärsimässä :) Isoja rotkaleitahan nuo jo ovat..

Sijoitustyttö Pilvi muuttaa kotiinsa joulun jälkeen. Seurailin sen kasvua ja kehitystä tähän saakka kotona, ja kun sen perhe palaa joululomalta kotiin, Pilvi lähtee pistämään 'leskiin' kierroksia - Csinin ja Csilin huusholliin. Eli hyvään pulinuhteeseen, kahden pulirouvan komennukseen.

Drankan ensi vuoden pentueen isä vaihtui lennossa. Ei ole mieltä käyttää usealle nartulle samaa urosta samana vuonna, ja varsinkin kun on sitten on odotettavissa että uroksen jälkeläisiä on parin vuoden kuluttua sitten jo toisessa ja kolmannessakin sukupolvessa reilusti - unohdin koko suunnitelman. Edelleen tavoitteena löytää 'jotain uutta', ja löytyihän sitä... Uroksesta joskus myöhemmin lisää. Ennen pentuetta Dranka pyörähtää muutaman kerran näyttelyssä ja pyrin saamaan sekä Hipin että Drankan vielä syksymmällä luonnetestiin.