Nyytin mukuloista Raipe tuli perheen lomamatkan ajaksi meille hoitoon. Ja poikahan on yhtä ihana kuin ennenkin, jos ei vähän jo lisääkin :) Raipelle on leikattu kesäjalat, ja niillähän se mennä viipottaa satalasissa pihamaalla niin että hädin tuskin muut pysyvät perässä. Se sulautui meille kuin kala veteen, eikä omien riveistä kuulunut minkäänlaisia soraääniä. Jopa Peetuakin leikittää nyt kuin pentusia konsanaan. Raipesta on kasvanut iso poika, ja on lähes identtinen Villamin kanssa. Nyt ne erottaa lähinnä Villan avoimemmasta hännästä ja Raipen urheilulookista :) 

Nyyti tuijotti ensin tovin Raipea kysymysmerkkinä - poloinen varmaan säikähti että nyt niitä alkaa virrata takaisin :)) 

Poikien välisiä rupattelutuokioita :)

Kun meno yltyy mahdottomaksi, Mokka erottuu joukosta rauhallisempana. Se seurailee sivusta ja pelailee pallonsa kanssa. Mokasta on tullut nyt kainaloinen, joka viihtyy sylissä ja vieressä enemmän kuin juoksuleikeissä. Ja elämä sisälläkin on jo kotoisampaa kuin aikaisemmin, enää ei tarvitse houkutella ja maanitella sisälle. Karvaahan ei edelleenkään ihan mahdottomasti ole, mutta kyllä ne vähätkin jo naruille menevät. Mokka-maskotti :)

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettiin Unkarinpaimenkoirat ry:n erikoisnäyttely roduille komondor, kuvasz, mudi, puli ja pumi. Puleja olikin ilmoitettuna huikea määrä; 47, joista 7 oli valkoisia.

Me lähdimme matkaan jo perjantaina, mukana olivat Peetu ja Dranka, sekä sijoitustyttö Pilvi emäntineen. Perjantai-iltana joukkoon liittyi vielä Raipe ja pulit saivatkin ilotella vinttikoiraradalla Peppi- ja Myy-pumin kanssa väsyksiin saakka, kun rakensimme seuraavaksi päiväksi näyttelyaluetta. Tunnelmaa tiivisti mukavasti Drankan juoksuaika, ja se että Peetu huusi lähes koko viikonlopun lakkaamatta. Myös kehässä :) Vaikka tuulta riittikin, tunnelma oli varsin lämmin ja mukava. Olipa mukava nähdä teitä kaikkia!!

 

Asko

Nyytin lapsista oli näyttelyyn ilmoitettu neljä, mutta Elli joutui perumaan tulonsa antibioottikuurin vuoksi. Ellikin ehtii vielä mainiosti näihin karkeloihin :) Elmoa en ollutkaan nähnyt sitten meiltä lähdön, ja olihan siitä kasvanutkin hieno ja reipas poika. Kuitenkin varsin maltillisen kokoinen, vaikka arvelin pentuvaiheessa siitä tulevan melkoisen isokokoinen. Siksihän kutsuimmekin sitä hirveksi pikkupoikana :) Elmo oli ensimmäisessä näyttelyssään reipas, ja esiintyi mallikkaasti. Kuten myös Pilvi ja Askokin. Kaikki lapset saivat omannäköisensä arvostelut, ja niihin sopii olla varsin tyytyväinen.

Elmo ja Asko

Dranka sai erikoisnäyttelystä ( toinen Drankan virallinen näyttely ) sertin, ja täyttää nyt pulille laaditun jalostuksen tavoiteohjelman vaatimukset seuraavaa pentuetta silmällä pitäen. Drankan pentuetta koskeva poikkeuslupahakemus on nyt käsitelty, ja JTT on myöntänyt luvan yhdistää musta ja valkoinen puli. Pentueen isä on jo veteraani-ikään ehtinyt Svante, joka on perusterve ja hyväluonteinen puli. Svante asuu kennel Baratsagos'ssa Lempäälässä. Svantella on aikaisemmasta liitostaan seitsemän kaunista, valkoista lasta, jotka täyttävät 3 vuotta. Drankalle pentue on ensimmäinen. Astutusajankohta näillä näkymin tulee olemaan marras-joulukuun vaihde.

Dranka ja Pilvi erikoisnäyttelyssä. Dranka vasemmalla. Pilvi-vauva mitattiin 38 cm korkeaksi, mutta oli muita 38-senttisiä kuitenkin usean sentin matalampi :))) Koko ei haitannut, vaan Pilvi juuri 9 kk:ta täyttäneenä oli narttujen 4. ja varasert. Aivan yli odotusten!!