Nyyti synnytti 9. elokuuta neljä terhakkaa penneliä - kolme urosta ja nartun. Pirpanat tulivat maailmaan nopeasti vajaassa parissa tunnissa, n. viitisen vuorokautta etuajassa. Synnytyksen Nyyti hoiteli itsestään, ei halunnut siihen apua ja huoleksi jäi vain laskea lasten määrä ja katsoa että vauvoilla on kaikki hyvin. Kaikki pennut ovat mustia, yhdellä hiukan sopivassa valossa 'ruosteen' sävyä havaittavissa... tiedä sitten, miksi se muuttuu iän myötä, vai muuttuuko sen kummemmin miksikään. Nyttyrä hoitaa lapsiaan erinomaisesti, luonnollisesti vahtii niitä ehkä ajoittain liiankin raivoisasti, mikä oli kyllä odotettavissa ottaen huomioon sen erittäin vahvan vartioimisvietin ihan normielämässäkin. Maitoa tulee hanoista yli tarpeen ja viikon iässä pennut ovatkin tuplanneet, kohta triplanneet painonsa. Samoin Nyyti itse on varsin potrassa kunnossa ;)

1841450.jpg

Pentue oli melko tasakokoinen, kaikki juuri alle 300 gr. Tyttönen hiukan veljiään pienempi, mutta sekin varsin hyvin petrannut asemiaan punnituksessa :) Pojat ovat kaikki melkoisia juntturoita - äitinsä tyyppisiä, erittäin vahvoja ja isopäisiä :)) Siellä mahtuu sitten elämän poluilla ajatukset risteilemään... Ensimmäiset kurkistukset suureen maailmaan on tehty, tyttö vielä harkitsee kannattaako silmiä edes avata kun nenälläkin pärjää :)

1841451.jpg

Räkänokat, joista vasen veljes on ehdoton suosikkini. Aivan kuin äitinsä, erona vain pissavehkeet..

1841453.jpg

Sisko ja sen veli, sisko oikealla..

1841454.jpg

Pojat siis kaikki varsin samantyyppisiä, ja kokoisia = palloja. Tyttö tyttömäinen luonnollisesti, ja vaikuttaa ihan kivalta.

Nyyti on hiukan 'erilainen' äiti :) Se huolehtii lapsistaan yltiöpäisesti, puolustaa niitä hurjasti ja laskee pentujen lähelle tällä hetkellä vasta läheisimmät ihmiset. Hiukan boheemi sisustustyyli pesässä herättää hilpeyttä - muita alusmateriaaleja ei voi ajatellakaan kuin sanomalehtiä, koska se petaa ja repii kaikki alusensa, peittelee lapsensa sitten silppujen suojaan pedoilta. Ja sitten rauhoittuu. Muutenkin sen tapa jo hoitaa synnytys ja siihen liittyneet yksityiskohdat, pennuista huolehtiminen ym. antavat vielä pieniä viitteitä alkukantaisuuden rippeistä. Nyyti on ollut aina 'persoona', jollaisia osuu ehkä kerran elämässä kohdalle - ja tämä perheenperustamistouhukin noudattaa Nyytimäisiä piirteitä, kaikki on hieman erilaista mutta vakuuttavaa ja urheaa.

Pentue on Castlewolf-kennelin N-pentue, pennuista ja varaustilanteesta voi tiedustella os. [email protected]