Ihan kahta viikkoa ei ehtinyt ikää karttua, kun 12 päivän ikäisenä rävähti heti aamusta laatikossa auki 8 uutta silmäparia. Eilen illalla vielä kaikilla oli pienet tihruraot vain. Nehän alkoivat heti näyttää vallan koirilta :)

Elämä laatikossa sujuu edelleen mallikkaasti. Nyyti hoitaa rauhallisesti ja varmasti pentuja edelleen. Pennut nukkuvat pitkiä ruokintavälejä, ja maitoa on riittänyt ihan ripuliksi saakka. Vatsanpurut onneksi menivät ohi vuorokaudessa, kun vähensin Nyytin ruokaa hetkeksi - tai paremminkin pienensin annoksia. Kuitenkin näin suuri joukko kun on ruokittavana, on kulutus sitä luokkaa että ruokaa on oltava kyllä reilusti tyrkyllä.

Kaikki pennut ovat kasvaneet hulppeasti. Pienemmät tyttösetkin ovat jo ihan reippaina tirppanoita. Kokoerot pienimpien ja isompien välillä tuntuu tasoittuvan, kun isommat jättävät muutaman ruokintakerran jo itse suosiolla väliin.

Saimme ensimmäiset 'pentuvieraat' pentujen ollessa 11 vrk. Tarkoituksella olen halunnut rauhoittaa elämää ensimmäisiksi viikoiksi, koska aina on olemassa Nyytin stressaantumisen 'vaara'. Ensimmäisten vieraiden jälkeen kuitenkin Nyyti oli täysin normaali, eikä hermostunut vaikka pentuja 'vatuloitiin' pitkänkin aikaa ja se sai odotella portin ulkopuolella. Kaikki perheen jäsenet saavat vaikka kääntää pennut solmuun, ja käsitellä niitä kuinka vaan Nyytin läsnäollessa, mutta sensijaan vieraita Nyyti ei kovin mieluisasti laatikolle laske. Se kyllä oli hyvin odotettavissakin. Nyytiin saa tutustua ulkosalla ja muualla talossa, mutta pentulaatikkoon se ei laske sille tuntemattomia. Sekin vielä ihan normaalia äitikoiran käytöstä. Ylipäänsä vieraisiin tutustuminen on huomattavasti tarkempaa 'säätöä' kuin normaalisti Nyytillä, ja tulijan on parasta olla täysin huomioimatta äitikoiraa niin Nyyti suht pian rauhoittuu. Tällainen käytös on ollut täysin odotettavaa, ja itse huomioin erilaiset koirakokemusta omaavat vierailijat sitten niin, ettei kenenkään tarvitse tuntea oloaan turvattomasti - ei vierailijan eikä Nyytin.

Pentuset ovat saaneet kahden elinviikkonsa aikana ainakin rutkasti käsittelykokemusta. Pentuja ei koskaan viedä Nyytiltä 'pesästä' pois, mutta aina melkein joku laatikossa on niitä paapomassa. Pennut osaavat rentoutua kenen tahansa käsissä. Inkku erityisesti on harjoitellut huoltotöitä ja huolehtimista, siitä tulee hyvä apulainen kun muutama vuosi tulee ikää lisää :)