Meilläpä piipahti muuan täti kylässä, ikävien neulojensa kanssa. Ja sitten vietettiin oikein räyhäkkäät nimiäiset :) Pennut siis saivat mikrosirut niskaansa, ja samalla identiteetin tarkalleen. Tyttöset ovat Felleg (pilvi), Napos (aurinkoinen) ja Napsugár (päivänsäde). Pojankoltiaisille jaettiin nimet Esö (sade), Havas (luminen), Villám (salama), Zápor (sadekuuro) ja Zivatar (myrsky). Aika näyttää, ovatko mukulat nimensä veroisia - kaikkihan nämä nyt ovat vielä aurinkoisia ja meidän päivänsäteitämme :)

Pennut eivät reagoineet sirutukseen juuri lainkaan. Yksi taisi hiukan vinkaista, mutta suurimman metelin ne saivat aikaan sitten kun joutuivat toisistaan eroon siksi aikaa kun oli jaoteltava erikseen sirutetut, ja vasta vuoroon tulevat :) Muutoin pentujen elämä on mallillaan. Evästä menee huikeita määriä katraaseen ja maitobaarinkin hanat vielä heruvat. Nyyti siivoaa edelleen pentujen jäljet, eli pääsen luvattoman helpolla. Nyyti on itse vieroitellut pentuja niin hyvin, etten puutu heidän suhteeseensa mitenkään, ja äiti saa huoltaa lapsiaan vaikka siihen saakka kun ne sitten lähtevät omiin koteihinsa. Ulkoilu on tuttua puuhaa - kiitos aurinkoisen ja kuivan syksyn! Kaikki pennut osaavat tehdä jo tarpeitaan reippaasti ulos, jos vaan olen riittävän ripeä itse. Pentuhuoneessa yhä useimmin tarpeet osuvat lehdille, ja lattiat ja muut aluset pysyvät siisteinä. Naskalihampaat jo kokeilevat vaikutusta milloin minnekin...

Viikonloppuna 'puramme pentuhuoneen', eli pentulaatikko saa lähteä. Laatikossa kun nuo peijakkaat eivät ole pysyneet / suostuneet olemaan enää muutamaan viikkoon ja ovat vallanneet joka tapauksessa koko yhden huoneen ja oikeestaan talonkin. Pennut saavat siirtyä nyt kokonaan aikuisten koirien kanssa elämään, mutta yönsä ne nukkuvat vielä omassa huoneessaan äipän kanssa.

Kolme vilkasta urospentua tästä isosta satsista on vielä vailla johdonmukaista, määrätietoista ja rakastavaa kotia. Viisi sisarusta muuttavat omiin koteihinsa alkaen 12.10, aina liukuen perheiden aikataulujen mukaan. Itse matkustan Napsugárin kanssa Tukholmaan loka-marraskuun taitteen tietämissä, puolimatkaan vastaan Christinaa.