Talven henki piipahti vihdoinkin myös Korpilahdella, ja saimme valkoisen maiseman eilisen ja tämän päivän aikana. Koskaanhan ei silti ole hyvä, joten toivon että vielä muuttuisi ilma pakkaseksi ettei kaikki loskalumi tarttuisi niin kovasti pentuihin. Onhan siinä ollut hunneille ihmetystä kerrakseen, kun ovat lumessa painaltaneet. Kovasti ovat rapsakoita kun tulevat sisälle, pienet tassut täynnä lumipalleroita :) Täytyisi ottaa taas kameraakin mukaan lumileikkeihin...

Pyörähdimme pidennetyn viikonlopun Tukholmassa. Veimme Napsugárin uuteen kotiinsa, ja pyörähdimme samalla Ruotsin sukulaisissa. Hirvittävän rankkaa oli jättää pentu sinne, tiedostaen senkin etten välttämättä sitä koskaan livenä enää näe. Toki tiiviisti kuulumisia saan kuulla, mutta... Kasvattaja / omistaja jolle pentu meni, oli kovin tyytyväinen pentuunsa. Sen suhteen tietysti olikin minulla vähän paineita :) No, toisaalta pennuista ei valinta ollut vaikea, kun hänen ainut toiveensa oli saada mahdollisimman paljon Nyytin tyyppinen tyttöpentu. Niinpä sinne lähti äitinsä kopio :) Toivottavasti tyttö-pieni täyttää edes osan niistä toiveista ja odotuksista, mitä sille on asetettu...

Pentu matkusti rauhallisesti pitkän matkan. Suuresti se ei omassa boxissaan viihtynyt, mutta sylissä kyllä :) Terminaalissa se töpsytti hihnassa tottuneesti, vaikka olikin remmissä ensimmäistä kertaa. Lapsille nämä pentujen lähdöt ovat myös raskaita, varsinkin kun ehtivät jo pidempään olla meillä. 

Pennut ovat nyt 12 viikon iässä, ja alkavat käydä kukin ensimmäisillä rokotuksilla. Elmo Turusta olikin käynyt ensimmäisenä, ja kuuluikin kaiken olleen kunnossa. Hyvin on äijä kasvanut, mikä ei sinällään ollut yllätys :) Elmohan oli jo luovutusiässä sisaruksiaan kookkaampi, ja siitä varttuu lienee aika suurehko puliukko. Mittasuhteiltaan silti erittäin ok, joskin senttejä saattaa tulla... Elli Toijalassa pitelee perhettä mukavasti myöskin liikkeellä :) Ompi pikkulikka tainnut kietoa jo nyt isäntäväen tassujensa ympärille, ja ehkä koko taloyhtiönkin. Sen minkä Elli koossa on pienempi, taitaa olla egossa suurempi :) Asko Manninen kuuluu ottavan iltaisin sylihoitoa, jotta saadaan kierroksia alas yötä vasten. Kotona Asko oli porukan makoilija ja harkitsija. Se vain söi ja makasi. Huilasi lienee varastoon, ja nyt riittää sitten ohjelmaa Ummeljoella. Äitinsä äänivarat taisivat tarttua Askoon... :) 

Olen saanut pennuista kuvia ensimmäisiltä viikoilta uusista kodeistaan oikein mukavasti. Kiitos niistä kaikista, ja lisääkin saa lähettää!! Koitan saada jonkinlaisen albumisysteemin kasattua niistä, jonne voidaan laitella niitä sisarusten nähtäville, ja muidenkin.

Drankan uroskuvio alkaa olla selvillä :) Se, lähdemmekö taas pitkälle kosiomatkalle vai lennätämmekö vain spermaa, on vielä hieman pohdinnassa. Luomun kannalla olen siksi, että Dranka on ensikertalainen. Ja muutenkin, aina enemmän suosisin luonnollista astumista. Mutta tällä kertaa kun uros on pitkähkössä matkassa, saatan harkita myös siemennystä. Uroksella on kuitenkin jo jälkeläisnäyttöä sen verran, että sen suvunjatkamiskyky on osoitettu luonnollisestikin. Drankalla on juuri tällä hetkellä juoksu meneillään, eli kutakuinkin näihin aikoihin ensi vuonna on astutus ajankohtainen. Uros on näyttelyissä erittäin korkeasti palkittu, samoin sen jälkeläiset. Mustahan se on tietenkin, ja terveys tutkitusti ok. Suomessa ei ko. uroksen jälkeläisiä ole ennestään. Uroksesta lisää vielä myöhemmin kotisivuilla.