Kun Raipe lähti, ei aikaakaan kun Asko Manninen tuli kesälomalle meille. Askolla onkin ollut maansiirtohommia, liekö tuoreessa muistissa vielä vauva-ajan urakat kun kellarinmäeltä kaivettiin ruusujen juuret esille jne.. Pekka oli aluksi sitä mieltä että Askon ei olisi soveliasta asettua taloksi. Asko kokeili ensin alistumistaktiikkaa, ja esitti vaisusti olevansa haluton asiasta sen suuremmin riitelemään. Mutta Pekan luupäähän ei moiset teoriat menneet, ja niin sitten Askon piti järjestää Pekka aloilleen kovalla rytinällä. Sen jälkeen pojat ovat olleet sovussa, ja tehneet samoja kolttosia yksissä tuumin. Mm. kulkevat tuuletusikkunoista ulos, joten näillä helteillä meillä ei ole juuri räppänöitä auki pidetty =)

Hauska oli löytää vieläkin tassukarvoja leikatessa Askon valkoinen tassutupsu tassun pohjasta :) Vaikka kaikki muut vauvamerkit siitä onkin jo lähteneet, ja siitä on kasvanut hieno juniori. Edelleen alkuun se söi makuultaan massullaan, kuten pienenäkin, mutta aika pian oppi ettei enää ehdi makaamaan kun on noita vikkelämpiäkin ruokailijoita rinnalla. =) Kesä-Asko viihtyy mieluusti pihalla, ja onkin kannettava iltaisin sisälle. Säällä kuin säällä kun on urakoitava, jos meinaa kaivautua kellariin katon kautta ennen kotiinlähtöä.

Tauoilla on köllöteltävä..

Iltaisin ollaan käyty vuorotellen jokaisen kanssa uinnilla. Asko ei halua uida, mutta Pekka sitten senkin edestä. Vanhat konkarit uivat jo tottuneesti, vaikka karva painaakin. Ylipainoiselle Nyytillekin uiminen tuntuu olevan mieluinen liikuntamuoto nyt helteellä, kun lenkkeillä ei jaksa.

Pekkaa on uitettava fleksissä. Niin mahdoton se on kaikissa hommissaan, mihin ryhtyy, niin myös uimisessa. Eli jos se saisi vapaasti uiskennella, se lähtisi miettimättä kohti ulappaa ja kun ei voi sen voimia ennustaa...

Iltauintivideo: www.youtube.com/watch

Ellikin lähetteli Toijalasta kesäisiä uimavideoita ja kuvia, joten aikamoisia vesipetoja ovat Nyytin kaikki lapset.

Ruotsissa asuva Siouxsie kävi ensimmäiset viralliset näyttelyt Jönköpingin kolmessa peräkkäisessä näyttelyssä. Mallikkaastihan tyttönen käyttäytyi, ja ihan hienoin tuloksin, junioriluokan kunniapalkintojen kera. Valitettavasti perhettä kohdanneen vakavan sairastumisen vuoksi Siouxsie joutui jättämään Maailman Voittaja- näyttelyn Tanskan Herningissä väliin, vaikka olikin sinne ilmoitettu. Nyt sitten intiaanikesän aikaan pikku-tyttöselle kehkeytyi hot spot - ihottuma kaulan alueelle, ja niinpä on näyttelyt vähäksi aikaa taas jäissä :/

Dranka ja Peetu oli ilmoitettu Forssan näyttelyyn, mutta emme sinne menneet liian kuuman sään vuoksi. Ja Peetu ei olisi ehkä mennyt muutenkaan.. Drankalla vielä on hyvä lämmönsietokyky, muttei Peetulla. Peetu vietteleekin kesälomaa maalla viileissä kellareissa nyt, kun olo tuntui menevän aika tukalaksi. En sitten tiedä, kuinka auttaisi turkin leikkaaminen lopullisesti... Todennäköisesti turkki lähtee joka tapauksessa lähitulevaisuudessa, koska Peetua ei enää kehissä tulla näkemään vaikka kiva olisikin muutamat veteraanikehät käydä. Mutta ei käydä nyt sitten, ja mieluummin annan senkin ajan kasvateilleni. Dranka kävi pokkaamassa toisen sertinsä Mäntsälästä, kaikkien rotujen näyttelystä, paahtavassa kuumuudessa. Kolmas sert yritetään kalastella vielä ennen suunniteltua pentuetta. Ja toivotaan, että takki pysyy päällä myös pentujen jälkeenkin :) Tulevien lasten isä lähetteli muutamia kuvasia itsestään niin talven kuin kesänkin riemuista. Arvioitu astutusajankohta on edellisestä juoksusta päätellen marras-joulukuun vaihde, jolloin pentuset syntyvät juuri paukkuviin helmikuun pakkasiin. Luovutuksessa ovat sitten huhtikuulla, jos aikataulu etenee suunnitelman mukaan =)